Ervaring uit het verleden en de kennis van vandaag maakt Koffie van Nu

Koffie van Nu is één van de weinige koffieleveranciers in Nederland die de koffie nog zelf brandt. Dat maakt ons een ware koffiespecialist. Wij zijn betrokken bij iedere stap van het proces; van het selecteren en inkopen van de bonen, tot het branden en leveren van de koffie.

De historie van onze koffiebranderij gaat terug tot vroeg in de 19e eeuw. In 1826 werd onze koffiebranderij opgericht. Onze ervaring, tradities, passie voor koffie en het koffievak en persoonlijke aandacht maken dat onze koffie tot op de dag van vandaag staat voor kwaliteit en puur genieten.

Altijd vers
Koffie van Nu wordt dagelijks vers gebrand en onder de beste omstandigheden en condities verpakt. Zo blijft Koffie van Nu mede dankzij een speciaal innovatief vershoudventiel extra lang vers, zodat u altijd kunt genieten van een smaakvolle kop koffie.

Slow-roast
In onze koffiebranderij worden de koffiebonen onder de strengste kwaliteitseisen verwerkt tot allerlei verschillende melanges. Ook voor dit verwerkingsproces maken wij gebruik van de meest moderne technieken. Zo gebruiken wij ‘slow-roast’-apparatuur waarmee we de perfecte brandingsgraad en brandingsduur zelf kunnen instellen. Hierdoor krijgen onze bonen dat geurige aroma en die intense smaak die Koffie van Nu zo bijzonder maakt.

De Arabica als perfecte basis voor onze koffie
De meeste koffie wordt gebrand met één van de twee hoofdsoorten koffiebonen: de Arabica en de Robusta. Het verschil tussen deze twee bonen zit in de smaak, geur en het cafeïnegehalte. De Arabica is de mildste van de twee en heeft een zeer verfijnd aroma en smaak en dat maakt deze boon zeer geschikt als basis voor Koffie van Nu.

Verantwoord ondernemen
Onze bonen worden op een duurzame en verantwoorde manier geteeld wat ook de natuurlijke leefomgeving en daarmee het welzijn van onze koffieboeren ten goede komt.